Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ

Υλικά:

  • 2 πράσα σε χοντρές ροδέλες
  • 250 γρ ρύζι καρολίνα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 χούφτα ρεβύθια
  • 1 κσ μαϊντανός
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • γραβιέρα για πασπάλισμα

    Βράζουμε τα ρεβύθια όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν. Σε κατσαρόλα  ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 750 ml βραστό νερό, το ανάλογο αλατοπίπερο και το ρύζι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά βράσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβύθια και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα χοντροτριμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.