Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΕΠΕΣ ΓΑΡΙΔΑΣ ΟΡΕΚΤΙΚΟ

ΚΡΕΠΕΣ ΓΑΡΙΔΑΣ ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Υλικά:


  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κσ αλάτι
  • 2 κσ ζάχαρη
  • μισό κιλό γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 1 κσ κέτσαπ
  • ροδέλες ελιές

    Ετοιμάζουμε τις κρέπες: σε μπολ βαθύ ανακατεύουμε με μίξερ το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι (1κσ) και τη ζάχαρη. Μόλις γίνει λείο το μείγμα παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό μεγέθους τέτοιου, όσο μεγάλες θέλουμε να γίνουν οι κρέπες. Δε λαδώνουμε το τηγάνι καθώς το υλικό έχει μέσα ήδη λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το υλικό στο τηγάνι με βαθιά κουτάλα, και σχεδόν ταυτόχρονα με το άλλο χέρι γυρνάμε το τηγάνι γρήγορα να πάει το υλικό παντού και να καλύψει τα τοιχώματα του σκεύους. Εκτός από την πρώτη που δεν ψήνεται καλά, οι επόμενες γίνονται αμέσως. Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, τη γυρνάμε από την άλλη για να ψηθεί εξίσου. Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 10 λεπτά τις γαρίδες. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και το μαϊντανό να γίνει μια πηχτή σως και μέσα βάζουμε τις βρασμένες γαρίδες. Σε κάθε κρέπα απλώνουμε από τη σως με τις γαρίδες και την τυλίγουμε ρολό. Την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και μια ροδέλα ελιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.