Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

Υλικά:

  • 1 μπούτι κατσικάκι γάλακτος 2 κιλά περίπου
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 κγ λάδι δεντρολίβανου
  • 2 κγ ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 15 πατάτες baby
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 1κγ μέλι
  • 1 κγ ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο

    Σε μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το σκόρδο και ελαιόλαδο. Τρίβουμε το κατσικάκι με το μισό λεμόνι και κάνουμε με μαχαίρι τομές σε διάφορα σημεία του κρέατος. Σε κάθε τρύπα που κάναμε βάζουμε από το μείγμα του μπολ και με όσο περισσέψει πασαλείβουμε όλο το κρέας καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε το κρέας σε ταψί, προσθέτουμε νερό στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 1/2 ώρα. Κατά διαστήματα ρίχνουμε νερό στα ταψί όταν εξατμίζεται. Αν θέλουμε βάζουμε πατάτες baby στο ταψί τις οποίες έχουμε πρώτα μαρινάρει με τη μουστάρδα, το μέλι, 1 κγ ρίγανη , 100 ml ελαιόλαδο και αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.