Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

Υλικά:

  • 250 γρ φακές
  • λίγο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • μπουκετάκια από κουνουπίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κσ κάρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κάρι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές μαζί με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και τις κορυφές από το κουνουπίδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 7 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό να μη χυλώσει το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.