Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΕΛΤΕ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΕΛΤΕ

Υλικά:

  • 2 μπούτια κοτόπουλο 
  • 2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κγ πελτές ντομάτα
  • 150 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές 10 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε άλλα 3 λεπτά μέχρι ο πελτές να βγάλει τα αρώματά του.  Προσθέτουμε τα πράσα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και 200 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό. 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.