Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 κρεμμύδια σε χοντρά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 ml λευκό κρασί
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 1/2 κγ πάπρικα
  • 1 κσ δεντρολίβανο λάδι ή ξερό
  • 1 κσ θυμάρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

    Βάζουμε μια κατσαρόλα χωρίς λάδι σε δυνατή φωτιά και αφού αλατοπιπερώσουμε την χοιρινή τηγανιά, την τοποθετούμε στην κατσαρόλα να σοταριστεί για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Βάζουμε το σκόρδο και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το λεμόνι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μαϊντανό και 250 ml νερό περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 1 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.