ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Υλικά:
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 αυγά βραστά
- 1 κσ μουστάρδα
- 1 1/2 κσ μαγιονέζα
- 1 κσ μέλι
- 1/3 κγ πάπρικα γλυκιά
- 30 ml ξύδι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα αυγά για 7 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τον κρόκο στην άκρη και κρατάμε το ασπράδι. Τον κρόκο μαζί με τη μαγιονέζα, την πάπρικα και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να σχηματιστεί λεία κρέμα. Με αυτή την κρέμα γεμίζουμε τα ασπράδια είτε με κουτάλι είτε με κορνέ ζαχαροπλαστικής. Σε σαλατιέρα κόβουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια και τα ραντίζουμε με τη σος που φτιάχνουμε χτυπώντας το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι και τη μουστάρδα. Πάνω από τη σαλάτα τοποθετούμε τα αυγά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.