Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ


ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ


Υλικά:

  • 4 φύλλα ζελατίνη
  • 1/2 φέτα μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ ντομάτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 150 γρ αγγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κσ ξύδι
  • αλάτι πιπέρι
  • μπαγκέτα
  • πράσινες και αύρες ελιές χωρίς κουκούτσι


    Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη. Ραντίζουμε το μπαγιάτικο ψωμί με ελαιόλαδο. Πλένουμε τα λαχανικά, ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και αλέθουμε στο μπλέντερ την ντομάτα, το καθαρισμένο αγγούρι τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξύδι μαζί με αλατοπίπερο. Στείβουμε τη ζελατίνη, τη βάζουμε σε κατσαρόλα και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί. Την προσθέτουμε στον πουρέ λαχανικών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Κόβουμε την μπαγκέτα σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε έναν κύβο ζελέ και το περνάμε σε μικρά καλαμάκια μαζί με μαύρες και πράσινες ελιές.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.