- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γρ γάλα
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 150 γρ βούτυρο
- χρωματιστά ζαχαρωτά
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα στην οποία προσθέτουμε 2 κσ γάλα για να διευκολύνουμε τη ρευστοποίηση της σοκολάτας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε από την εστία. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε από τον κάδο, γεμίζουμε στα 2/3 τα φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για το γλάσο λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα ενώ παράλληλα σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σταδιακά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το γλάσο στο ψυγείο και μόλις κρυώσει το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Γαρνίρουμε τα cupcakes και τα πασπαλίζουμε με χρωματιστά ζαχαρωτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.