- 1 κότα μεγάλη ή γαλοπούλα μικρή
- 500 γρ κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κσ φρυγανιά
- 5 κσ βούτυρο
- 300 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 ποτήρι γάλα
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 φακελάκι κουκουνάρι
- ξανθές σταφίδες
- αποξηραμένα βερίκοκα
- τυρί μοτσαρέλα
- 1 κγ κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε την κότα/γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κσ βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά και αφού σοταριστούν καλά τα σβήνουμε με το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα βερίκοκα τεμαχισμένα, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε την κότα/γαλοπούλα με τη γέμιση και δένουμε με οδοντογλυφίδες να μη φύγει η γέμιση. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο την κότα/γαλοπούλα και την τοποθετούμε σε ταψί. Σε αλουμινόχαρτο βάζουμε τη γέμιση που περίσσεψε και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές την αφαιρούμε από το φούρνο και τη σβήνουμε με το χυμό λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.