Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ


Υλικά:

  • 1/5 κιλό κομμάτια κοτόπουλο
  • 20 γρ βούτυρο
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 20 γρ επιπλέον βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κσ αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 1 κσ ξύδι λευκό
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 2 κσ πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι


    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να ροδίσουν καλά. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το επιπλέον βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό καλά, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ξύδι, τις ντομάτες και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το βουτάμε καλά στη σάλτσα. Ρίχνουμε σε σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα. 5 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από το φούρνο, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις ελιές. Σερβίρουμε με χυλοπίτες.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.