Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΜΥΖΗΘΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Πιτούλα χθες το βράδυ με τυριά και θυμάρι και έτοιμο φύλλο για όποιον τεμπελιάζει...


ΜΥΖΗΘΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά:
  • 300γρ μυζήθρα
  • 200 γρ φέτα
  • 1 σφολιάτα
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Ανοίγουμε ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας, το τοποθετούμε σε ταψάκι και το ψήνουμε για 15' στους 200 βαθμούς. Παράλληλα σε μπολ βάζουμε 300γρ μυζήθρα , 200γρ φέτα, 1 φλυτζάνι γάλα, 1 αβγό, 1 πρέζα θυμάρι και ελάχιστο αλατοπίπερο αν θέλουμε. Τέλος προσθέτουμε 1κσ ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να διαλυθούν τα τυριά και ανακατευτούν τα υλικά καλά. Μόλις περάσει το τέταρτο βγάζουμε από το φούρνο τη σφολιάτα, ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και το απλώνουμε σε όλο το μήκος της σφολιάτας αφήνοντας τα τοιχώματα ελεύθερα. Κλείνουμε σαν καπάκι με το άλλο φύλλο σφολιάτας από τα 2, χαμηλώνουμε στους 160 και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο. Αν θέλουμε αλείφουμε από πάνω το φύλλο σφολιάτας με κρόκο αβγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.