Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


Ένα διαφορετικό ριζότο για vegeterians και μη.


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Υλικά:
  • 200 γρ ρύζι
  • 1 καλαμπόκι κουτάκι
  • 100γρ σταφίδες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 150γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • 50γρ βιτάμ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα σπυριά καλαμποκιού με τα κρεμμυδάκια. Μόλις τα κρεμμυδάκια αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι να "βραχεί" παντού με λάδι και να αναμειχθεί με τα καλαμπόκια.  Σβήνουμε μετά από 5 λεπτά με το λευκό κρασί, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Για τα επόμενα 20 λεπτά υπομονετικά ρίχνουμε νερό λίγο λίγο (μαζί με τον κύβο λαχανικών), τόσο ώστε να  καλύπτει το ρύζι μέχρι και την απορρόφηση του υγρού. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι κρατάει ακόμα στο δόντι και το ριζότο είναι ελαφρώς νερουλό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες ψιλοκομμένες με το βιτάμ και την παρμεζάνα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα, μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.