Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Οι Ιταλοί έχουν τεράστια αγάπη στη ρόκα και την παρμεζάνα, δύο προιόντα που χρησιμοποιούν σχεδόν σε όλες τις συνταγές τους κυρίως στα μακαρόνια και τις πίτσες.


ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Υλικά:
    ΓΙΑ ΖΥΜΗ
  • μισό λίτρο νερό
  • 800 γρ αλεύρι
  • 8γρ μαγιά ξερή
  • μια πρέζα αλάτι 
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
  • 400γρ ντοματάκι κονσέρβα
  • 1κσ ρίγανη
  • 1κσ βασιλικό
  • μια πρέζα αλάτι 
  • λίγο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
  • 200γρ προσούτο
  • 150γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100γρ παρμεζάνα φλοίδες
  • λίφα φύλλα ρόκας



Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό λίτρο κρύο νερό. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε 600γρ αλεύρι με το μείγμα νερού μαγιάς και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται η ζύμη προσθέτουμε το λάδι και τα άλλα 200γρ αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μπαλίτσα τη βάζουμε 20' στο ψυγείο. Αυτή η ζύμη θα μας βγάλει τρεις πίτσες. Μετά το εικοσάλεπτο, τη χωρίζουμε στα τρία και ή βάζουμε σε σελοφάν τα κομμάτια που περισσεύουν ή τις ετοιμάζουμε. Κάθε μπαλίτσα αρχίζουμε να τη ζυμώνουμε σε πάγκο που πρώτα ρίξαμε αλεύρι και με τον πλάστη δίνουμε σχήμα. Μόλις γίνει όσο πιο λεπτή τη θέλουμε η ζύμη είναι έτοιμη. Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλείφουμε το πάνω μέρος της ζύμης που πρώτα τη βάλουμε σε ταψί και αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε της φέτες προσούτου και από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις τη βγάλουμε πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και τη ρόκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.