Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Οι Ιταλοί έχουν τεράστια αγάπη στη ρόκα και την παρμεζάνα, δύο προιόντα που χρησιμοποιούν σχεδόν σε όλες τις συνταγές τους κυρίως στα μακαρόνια και τις πίτσες.


ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Υλικά:
  • 250 γρ πένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 20 ντοματίνια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100γρ παρμεζάνα φλοίδες
  • 7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • λίγο ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες αλά ελληνικά και όχι al dente μη σπάσουμε κανένα δόντι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα ντοματίνια που τα έχουμε κόψει στα 4. Σβήνουμε μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα με το κρασί έως ότου απορροφηθεί το υγρό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 300 γρ νερό. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βρασμένες πένες και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρόκα ψιλοκομμένη και την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.