ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Υλικά:
Υλικά:
- 4 πατάτες
- 250ml γάλα
- 100γρ μπέικον
- 100γρ ρεγκάτο
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 30γρ βούτυρο
- 1κγ μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
ν
- Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε 5' σε νερό και άλλα 5' στο γάλα. Ρίχνουμε στο γάλα που βράζει το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5'. Σε ταψί 30x20 ρίχνουμε το μείγμα προσθέτοντας το τυρί, το μπέικον, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
- Tip: Αντί για ρεγκάτο μπορούμε να βάλουμε όλα τα κίτρινα τυριά που λιώνουν εύκολα. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε πράσινη και κόκκινη πιπεριά για έξτρα γεύση.
- Info: Au gratin ή gratine είναι μια βασική μαγειρική τεχνική της γαλλικής κουζίνας που έχει διαδοθεί στις υπόλοιπες κουζίνες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.