Κυριακή 19 Απριλίου 2015

SCRAMBLED EGGS


SCRAMBLED EGGS

Υλικά:


  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 200 γρ λουκάνικο κοτόπουλου
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 50γρ τριμμένο τσένταρ
  • αλάτι, πιπέρι

  • Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες χοντρές και τις βράζουμε για 15 λεπτά. Τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα τα οποία πρώτα έχουμε κόψει κυβάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το πιρούνι τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με το λουκάνικο και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν τα υλικά καλά. Όσο ακόμα είναι υγρό το μείγμα, ρίχνουμε το τσένταρ το οποίο έχουμε πρώτα κόψει σε κυβάκια ή τρίψει στον τρίφτη. Μόλις πιει τα υγρά, το βγάζουμε σε πιάτο. 

  • Tip: Μπορούμε να βάλουμε ρεγκάτο, μοτσαρέλα, γκούντα, κασέρι, ακόμα και φέτα, αλλά μια και το πιάτο είναι το πιο χαρακτηριστικό του αγγλικού πρωινού, έβαλα τσένταρ.

  • Info: 

  • Τα scrambled eggs είναι πρωταρχικό πιάτο πρωινού στα καλά ξενοδοχεία. Την καταγωγή τους διεκδικούν Αμερική και Αγγλία. Μάλλον πιο γνωστή είναι η έκφραση English Breakfast.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.