Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά:


  • φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα (3 ανά άτομο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κσ αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κσ ελαιόλαδο

  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Όσο ψήνονται σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι, το κρεμμύδι, το κρασί, το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και τέλος βάζουμε ανακατεύοντας καλά και γρήγορα το αλεύρι. Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας και ψήνουμε άλλα 15'. 

  • Tip 1: Μπορούμε να βάλουμε και κρέμα γάλακτος αλλά είναι πιο βαρύ το φαγητό.




  •  
  • Info: Στη Γαλλία ως γκουρμέ πιάτο σερβίρονται τα φιλέτα τυλιγμένα σε ρολά πιασμένα με οδοντογλυφίδα και στη σος με το κρασί και την κρέμα γάλακτος ρίχνουν ρώγες από πράσινο σταφύλι χωρίς κουκούτσια. Το πιάτο ονομάζεται γλώσσες a la Veronique και ουσιαστικά η "γκουρμεδιά" που ακριβοπληρώνει ο κόσμος είναι η προσθήκη μιας οδοντογλυφίδας με 3 ρώγες σταφύλι, ακολουθεί φωτό 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.