Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Υλικά:

  • 2 μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκαλο (1 μπριζόλα ανά άτομο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ χυμό ντομάτας
  • 250 γρ κριθαράκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • Πλένουμε καλά τις μπριζόλες, τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε σε πήλινο σκεύος να ψηθούν στο φούρνο στους 200 βαθμούς με λίγο λάδι και νερό. Σε τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μαζί με αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα χωρίς να χάσει τα ζουμιά της. Στη μία ώρα του ψησίματος των μπριζολών ρίχνουμε στο σκεύος το κριθαράκι ανακατεμένο με τη σάλτσα που φτιάξαμε και νερό να καλύψει το ζυμαρικό και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Κατά διαστήματα γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη μεριά και προσθέτουμε νερό  καθώς το κριθαράκι θα το απορροφήσει όλο. Περίπου στις 2 ώρες είναι έτοιμο το φαγητό ανάλογα με το φούρνο του καθενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.