ΣΒΙΓΓΟΙ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/2 κγ ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 4 αυγά
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΠΡΟΠΙ
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κγ κανέλα
- 1 κγ γαρίφαλο τριμμένο
- 1/2 κούπα μέλι
- καρύδια ψιλοκομμένα
- Σε βαθιά κατσαρόλα βράζω το νερό με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις βράσει ρίχνω αμέσως το αλεύρι και ανακατεύω πολύ γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια σφικτή και λεία ζύμη. Την αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνω μπαλάκια από τη ζύμη και τα τηγανίζω και από τις δύο μεριές ενώ τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί για να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Παράλληλα ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, περιχύνω τους σβίγγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.