ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ AU GRATIN
Υλικά:
- 1 κουνουπίδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 25 γρ βούτυρο
- 300 γρ γάλα ζεστό
- 50 γρ αλεύρι
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το χωρίζουμε σε φούντες. Σε τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το βάζουμε μαζί με το βρασμένο κουνουπίδι σε βουτυρωμένο πυρέξ το οποίο έχουμε πασπαλίσει στον πάτο του φρυγανιά. Λιώνουμε βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το αλεύρι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ γρήγορα ώστε να γίνει πηχτή μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη γραβιέρα και μόλις λίγο κρυώσει προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε με το μείγμα το πυρέξ με το κουνουπίδι και το κρεμμυδάκι και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.