ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Υλικά:
- 800 γρ ψαρονέφρι κομμένο σε φιλέτα
- 2 κσ μουστάρδα
- 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 κγ εστραγκόν
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ζωμό βοδινού
- 3 κσ Worcestershire sauce
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 1 κγ ρίγανη
- 1 κγ θυμάρι
- 1 κγ δενδρολίβανο
- 1 κγ δυόσμο
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαρονεφριού και τα αλείφουμε καλά παντού με τη μουστάρδα. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα φιλέτα καλά και από τις 2 μεριές και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύοντας καλά. Τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, τη γούστερ σος, το εστραγκόν και νεράκι να καλύψει τα φιλέτα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα. Τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε παχιές ροδέλες τις βράζουμε 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο και το δενδρολίβανο με λίγο αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε παντού τις πατάτες που τις έχουμε αραδιάσει σε ένα πυρέξ. Τις ψήνουμε 40 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς ή 1 ώρα αν τις θέλουμε πιο ξεροψημένες. Στο μισάωρο τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.