ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ
Υλικά:
- 1 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- 3 κσ ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 2 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κγ αλάτι
- 1 αυγό
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1/2 φλυτζάνι νερό
- 1 φλυτζάνι καλαμπόκι κονσέρβα
- 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Στραγγίζουμε το καλαμπόκι. Χτυπάμε σε μπλέντερ ή στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το καλαμπόκι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και το καλαμπόκι και χτυπάμε άλλο ένα λεπτό. Εφόσον έχει μαγιά χρειάζεται να κάτσει η ζύμη μας να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθουμε σε ατομικά ψωμάκια ή σε σχήμα ψωμιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.