Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ

ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ

Υλικά:
  • 300 γρ κιμά
  • 4 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ μανιτάρια σε ροδέλες
  • 2 κσ μουστάρδα
  • 3 κσ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 ζωμό βοδινού
  • 1 κσ πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

    Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το κουτάλι πελτέ και τα μανιτάρια ενώ παράλληλα προσθέτουμε το ζωμό βοδινού με μία κούπα ζεστό νερό. Καθώς τα αφήνουμε να βράσουν, σε ένα βαζάκι ανακατεύω σαν σέικερ την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα. Προσθέτω το μείγμα στο τηγάνι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.