ΑΡΑΚΑΣ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ AU GRATIN
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι αρακά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μισό κιλό σπανάκι
- 2 αγκινάρες ψιλοκομμένες
- 1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλυτζάνι γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- 3 κσ κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 κούπα έτοιμη μπεσαμέλ
- λίγο μοσχοκάρυδο
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
Βράζουμε για 10 λεπτά τον αρακά και τις αγκινάρες και στο ζεστό νερό μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ζεματάμε και το σπανάκι Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το ζεματισμένο σπανάκι αφού το στραγγίξουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τη γραβιέρα και τη γαλοπούλα. Παράλληλα ετοιμάζουμε 1 φλυτζάνι έτοιμη μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε ένα πήλινο σκεύος και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε τα λαχανικά στο σκεύος, περιχύνουμε το μείγμα με τη μπεσαμέλ, προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο από πάνω και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.