ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά:
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 4 ασπράδια αυγών
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κγ κρεμόριο
- 1/4 κγ εσάνς πικραμύγδαλο
- 150 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
- 2 κσ τριμμένη φρυγανιάφλυτζάνι
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
- 1 φλυτζάνι γλυκό ή μαρμελάδα κεράσι
- 50 γρ νιφάδες σοκολάτας
- ζάχαρη άχνη
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το κρεμόριο (αν δεν έχουμε το αντικαθιστούμε με 1 κσ χυμό λεμόνι) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου (αν δεν έχουμε την αντικαθιστούμε με 1 κγ Amaretto) φτιάχνοντας σφιχτή μαρέγκα. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε στη μαρέγκα τα αμύγδαλα που έχουμε πρώτα αλέσει στο μπλέντερ μαζί με τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το βάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι (διαμέτρου 30 εκ) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί και αφού το αφήσουμε λίγο να κρυώσει, το κόβουμε στη μέση δημιουργώντας 2 ίδια παντεσπάνια. Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη έως ότου φτιάξουμε μια πηχτή σαντιγύ. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να βάλουμε και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Στο ένα παντεσπάνι απλώνουμε τη μισή γέμιση να πάει παντού το υλικό και κολλάμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω. Αλείφουμε και την υπόλοιπη γέμιση καλύπτοντας και τα τοιχώματα της τούρτας ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το γλυκό κεράσι πάνω από τη σαντιγύ ή τη μαρμελάδα ή συνδυασμό των δύο και απλώνουμε σε όλη την τούρτα. Καλύπτουμε τα κεράσια με νιφάδες σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.