ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
Υλικά:
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες γάλα
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 4 αυγά
- 1 κσ αλάτι
- 2 κσ ζάχαρη
- 100 γρ κριμ τσιζ
- 1 αγγούρι σε μακριές φέτες
- 100 γρ σολωμό καπνιστό
- τριμμένη γραβιέρα
Ετοιμάζουμε τις κρέπες: σε μπολ βαθύ ανακατεύουμε με μίξερ το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι (1κσ) και τη ζάχαρη. Μόλις γίνει λείο το μείγμα παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό μεγέθους τέτοιου, όσο μεγάλες θέλουμε να γίνουν οι κρέπες. Δε λαδώνουμε το τηγάνι καθώς το υλικό έχει μέσα ήδη λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το υλικό στο τηγάνι με βαθιά κουτάλα, και σχεδόν ταυτόχρονα με το άλλο χέρι γυρνάμε το τηγάνι γρήγορα να πάει το υλικό παντού και να καλύψει τα τοιχώματα του σκεύους. Εκτός από την πρώτη που δεν ψήνεται καλά, οι επόμενες γίνονται αμέσως. Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, τη γυρνάμε από την άλλη για να ψηθεί εξίσου. Μία-μία τις βάζουμε σε πιάτο. Σε κάθε κρέπα αλείφουμε κριμ τσιζ και βάζουμε κατά μήκος φέτες σολωμού και αγγουριού και τυλίγουμε. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη και τρίβουμε από πάνω γραβιέρα. Τις βάζουμε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.