ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Υλικά:
- 250 γρ κολοκύθα
- 6 κρεμμύδια στιφάδου
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 2 πατάτες μικρές
- ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
- λίγο μαιντανό
- 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κγ μοσχοκάρυδο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 ζωμός λαχανικών
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα υλικά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βράζουμε όλα εκτός από τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, ενώ προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών μαζί με αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί τόσο ώστε να μην κολλήσει το φαγητό. Περίπου μετά από μισή ώρα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα ανακατεύοντας μόνο κουνώντας την κατσαρόλα ώστε να μην λιώσουν τα υλικά αν ανακατέψουμε με κουτάλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.