Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΟΜΜΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΟΜΜΑ

Υλικά:

  • σπάλα από αρνάκι γάλακτος 1 κιλό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ντομάτας
  • 2 μικρά μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml νερό
  • 1/2 κγ θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό


    Αλατοπιπερώνουμε το κρέας ενώ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Σε κατσαρόλα με δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίσει καλά και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε το κρέας σε πιατέλα και στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια, την ντομάτα και τα μαρούλια για 4 λεπτά. Ξαναπροσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτοντας και το νερό, τη δάφνη, το σκόρδο και το θυμάρι. Τα βράζουμε για 10 λεπτά ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας σε γάστρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και με το καπάκι και σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3 1/2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι. Μόλις μαλακώσει με τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα στερεά υλικά σε μπολ πετώντας τα μυρωδικά. Τα υγρά της γάστρας τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί η ποσότητά τους στα 200 ml. Προσθέτουμε το γιαούρτι με τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα ανακατεύοντάς τα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή σάλτσα. Ξαναβάζουμε το φαγητό στη γάστρα και αφού προσθέσουμε και το γιαουρτόκομμα  ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.