Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά:

  • 8 πόδια κοτόπουλου
  • 100 γρ βούτυρο
  • 2 κσ σάλτσα μάνγκο
  • 2 κσ κέτσαπ
  • 2 κσ γούστερ σος
  • 1 κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1κγ σόγια σος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
  • 500 γρ πατάτες
  • 2 κσ ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κγ μουστάρδα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο μαιντανό
  • λίγα σχοινόπρασα


    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε μπολ βάζουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει και προσθέτουμε πολτοποιημένη τη σάλτσα μάνγκο μαζί με την κέτσαπ, τη γούστερ σος, το μοσχοκάρυδο, τη σόγια σος, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα. Αλείφουμε πολύ καλά τα πόδια κοτόπουλου με τη σάλτσα και τα ψήνουμε και από τις δυο μεριές σε σχάρα. Ετοιμάζουμε την πατατοσαλάτα: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Φτιάχνουμε μια βινεγκρέτ χτυπώντας το λάδι, με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα και σε αυτήν ρίχνουμε και το μαιντανό με τα σχοινόπρασα ψιλοκομμένα. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε με τα πόδια κοτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.