ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΙΝΟΚΡΕΜΑ
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 8 μανιτάρια λευκά κομμένα σε ροδέλες
- 400 γρ χυμό ντομάτας
- 1 κσ αλεύρι
- 1 κσ πάπρικα γλυκιά
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml φρέσκο γάλα
- λίγο μαιντανό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με αλατοπίπερο και το αλεύρι και το σοτάρουμε καλά και από τις 2 μεριές σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε πίσω το κρέας στην κατσαρόλα, βάζουμε και το χυμό ντομάτας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 200 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή έως να μαλακώσει το μοσχάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το φαγητό σε βαθύ πιάτο. Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα για 3 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και με αυτό το κρεμώδες μείγμα περιχύνουμε το πιάτο. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και το μαιντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.