ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
- 1/4 κούπας αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα
- 1 ζωμό βοδινού
- 2 κσ ντοματοπολτό
- 1 κσ σάλτσα γούστερ
- 350 γρ κατεψυγμένη σφολιάτα
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια των 2 εκ., τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν καλά και από τις 2 μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ζωμό με νερό, τον ντοματοπολτό και τη γούστερ σος και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε όλο το υλικό σε γάστρα και το ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τη σφολιάτα (που χωρίσαμε στη μέση) σε πυρέξ καλύπτοντας τα τοιχώματά του, από πάνω τοποθετούμε το υλικό της γάστρας και κλείνουμε με την άλλη μισή σφολιάτα. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.