Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Υλικά:


  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 2 1/2 κούπα αλεύρι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 8 κσ γάλα
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • γλυκό του κουταλιού κεράσι
  • αμύγδαλα φλοίδες

    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Λαδώνουμε ατομικές φόρμες για κέικ ή μάφιν και τοποθετούμε το υλικό, το οποίο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό αν τα τρυπήσουμε. Εντωμεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα και όπως είναι ζεστά τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα περιχύνουμε. Στολίζουμε με γλυκό κουταλιού κεράσι και φλοίδες από ασπρισμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.