Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά:


  • 500 γρ πατάτες
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 κσ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • νιφάδες παρμεζάνας
  • 400 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κσ φρέσκο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ θυμάρι
  • 1 κγ ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

    Σε κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις περνάμε από μύλο, βάζουμε τον πουρέ σε μπολ και τις αναμειγνύουμε με το αυγό, την παρμεζάνα και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4, πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι πάχους 2 εκ και το κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2.5 εκ. Πλάθουμε κάθε νιόκι σε σχήμα οβάλ και με ένα πιρούνι δημιουργούμε ραβδώσεις. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε δόσεις για 3 λεπτά περίπου μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Για τη σάλτσα αφήνουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν βράση, ρίχνουμε μέσα τα νιόκι και πασπαλίζουμε με νιφάδες παρμεζάνας κατά το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.