ΑΡΝΙΣΙΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Υλικά:
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμάς αρνίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κγ τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/2 κγ κάρδαμο
- 1 αυγό
- 1/4 κούπας φρέσκο ψωμί τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κγ τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κγ κάρδαμο
- 1 κγ κορίανδρος
- 1 κγ κύμινο
- 1 κγ ξύδι άσπρο
- 1 1/2 κούπα νερό
- 3/4 κούπας γιαούρτι
- 1 κούπα γάλα καρύδας
Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά για τους κεφτέδες, ζυμώνουμε και πλάθουμε μικρά στρόγγυλα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τσιγαρίζοντας σε τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρδαμο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κορίανδρο, το κύμινο, το ξύδι, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τους κεφτέδες και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά σκεπασμένα. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το γάλα καρύδας και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει για περίπου ένα 10λεπτο. Σερβίρουμε με ασπρόμαυρο ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.