ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ
Υλικά:
- 4 κόκκινες πιπεριές
- 50 γρ φασόλια ξερά
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 γρ φρέσκα φασολάκια χοντροκομμένα
- 100 γρ ρεβύθια ή φάβα
- 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα σε νιφάδες
- 200 γρ χυμό ντομάτας
- 1/2 κγ ξύδι
- 1/2 κγ ζάχαρη
- 1 κγ βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα φασόλια σε μπολ σκεπασμένα με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα τα βράζουμε μαζί με τα ρεβύθια ή τη φάβα, τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και τα στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε κατά μήκος τις πιπεριές αφαιρώντας τους σπόρους και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Σε μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια, τα φασολάκια, τα ρεβύθια ή φάβα, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας την οποία έχουμε ετοιμάσει βράζοντας για 10 λεπτά μέχρι να πήξει το χυμό ντομάτας μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε τις γεμιστές πιπεριές και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.