- 1/2 φλιτζάνι φακές
- 1 κσ λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κσ κάρι
- 1 μήλο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα ψιλοκομμένη
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι.
- αράβικες πίτες
- αλάτι, πιπέρι
ΣΟΥΠΑ ΜΙΛΑΓΚΑΤΑΟΥΝΙ (ΙΝΔΙΑ)
Υλικά:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη σάλτσα κάρι, το μήλο, το καρότο την πατάτα, τις φακές, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό κότας. Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Μετά βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το γάλα καρύδας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Πριν τη σερβίρουμε περιχύνουμε το γιαούρτι και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.