- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κγ τζίντζερ
- 1 κγ μπαχάρι
- 1 κγ κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
- 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
- 4 κσ καστανή ζάχαρη
- 8 κσ μέλι
- 6 κσ γάλα
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ΜΕΛΟΨΩΜΑ
Υλικά:
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, το μπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε το αφράτο μείγμα στο μπολ με το αλεύρι προσθέτοντας και το γάλα και ζυμώνουμε. Τυλίγουμε το μπολ με σελοφάν και αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη πάχος 4mm και κόβουμε τα σχήματα που θέλουμε από τη ζύμη. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.