Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΦΕΛΑΦΕΛ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ (ΛΙΒΑΝΟΣ)

ΦΕΛΑΦΕΛ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ (ΛΙΒΑΝΟΣ)

Υλικά:


  • 1 συσκευασία μείγμα για φελάφελ
  • 1/3 φλιτζανιού πλιγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 1/3 φλιτζανιού νερό επιπλέον
  • 1/3 φλιτζανιού ταχίνι
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

    Σε μπολ ανακατεύουμε το μείγμα για φελάφελ με το πλιγούρι, το μαϊντανό και το ζεστό νερό (200ml). Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια με το μείγμα και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο που έχουμε πρώτα ζεστάνει σε βαθύ τηγάνι. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σε μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο και το επιπλέον νερό και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε τα φελάφελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.