Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

    ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

    Υλικά
    • 3 πατάτες
    • 1/4 φλιτζανιού γάλα
    • 1 κσ λάδι
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
    • 1 καρότο ψιλοκομμένο
    • 250 γρ κιμάς κότας
    • 1 κσ πελτέ ντομάτας
    • 400 γρ χυμό ντομάτας
    • 1 φλιτζάνι κουνουπίδι ψιλοκομμένο
    • 1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι

    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε σε μπολ μαζί με το γάλα. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ και το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε  και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να βράσει μέχρι να μαλακώσει και το κουνουπίδι. Αδειάζουμε το μείγμα σε πήλινα δοχεία και σκεπάζουμε με τον πουρέ πατάτας να καλυφθεί σαν καπάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.