ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ (ΙΤΑΛΙΑ)
Υλικά:
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 6 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κγ ζάχαρη
- 100 μαύρες ελιές
- 2 κσ κάπαρη
- 1/3 φλιτζανιού βασιλικό ψιλοκομμένο
- σπαγγέτι
- αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις αντσούγιες, τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.