- 60 γρ ανάλατο βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά χωρισμένα
- 1 κγ ξύσμα λεμονιού
- 1/3 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε ατομικά φορμάκια με βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, τους κρόκους και το ξύσμα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μεταλλικό κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί το οποίο γεμίζουμε με βραστό νερό μέχρι τη μέση από τα φορμάκια. Ψήνουμε για 35 λεπτά και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.