- 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 750 γρ κολοκύθα σε κυβάκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/4 κγ μοσχοκάρυδο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Βάζουμε το ζωμό με 2 φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το ζωμό. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρεμώδες μείγμα και βάζουμε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό να βράσει 5 επτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.