Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ (ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ)


ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ (ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ)


Υλικά:

  • 250 γρ μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 250 γρ κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 500 γρ ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι


    Πασπαλίζουμε τη μελιτζάνα με άφθονο αλάτι και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Την ξεπλένουμε και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια σε δόσεις ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά για ακόμα 5 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο και τις ντομάτες και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Επιστρέφουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.