ΣΑΜΑΛΙ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι
- 1 1/2 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 5 κσ γιαούρτι
- 1 κγ σόδα
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1/2 κγ μαστίχα κοπανισμένη
- βούτυρο για επάλειψη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 1/2 κούπες νερό
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 2 κσ γλυκόζη
- χυμό μισού λεμονιού
- 1 βανίλια
- Σε μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι τα σιμιγδάλια με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα κοπανισμένη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι με τη σόδα και ανακατεύουμε με το κουτάλι καλά ώστε να βραχεί όλο το σιμιγδάλι με το γιαούρτι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30x30 και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Με μια μεγάλη σπάτουλα, την οποία βρέχουμε συνέχεια, στρώνουμε το μείγμα ώστε η επιφάνεια να γίνει επίπεδη και ομοιόμορφη. Το χαράζουμε σε κομμάτια και το ψήνουμε 35' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όσο ψήνεται, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' και περιχύνουμε το σάμαλι μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Το σιρόπι φαίνεται να είναι πολύ, αλλά θα το "πιει" όλο.
- Tip 1: Σε κάθε χαραγμένο κομμάτι, μόλις ψηθεί τοποθετούμε προαιρετικά ένα ασπρισμένο ωμό αμύγδαλο, το οποίο έχουμε πρώτα κόψει στη μέση.
- Tip 2: Ταιριάζει απόλυτα με παγωτό καιμάκι.
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.