Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά:

  • 175 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ βούτυρο
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/4 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ αλεύρι
  • 125 γρ αμύγδαλα
  • 1 κγ εσάνς πικραμύγδαλο ή Amaretto
  • 125 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 4 κγ κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ φλοίδες αμυγδάλου
  • 25 γρ νιφάδες σοκολάτας

    Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε τηγάνι λιώνουμε 175 γρ από το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα ενώ παράλληλα χτυπάμε 100 γρ από τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες υλικό. Εκεί μέσα τοποθετούμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μίξερ να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τα αμύγδαλα τα οποία έχουμε ψιλοκόψει στο μπλέντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Τα ασπράδια των αυγών τα χτυπάμε μαρέγκα μαζί με τα 25 γρ ζάχαρη που απέμειναν και τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα. Αδειάζουμε το υλικό στο βουτυρωμένο τσέρκι και ψήνουμε για 40 λεπτά. Εν τω μεταξύ λιώνουμε τα 25 γρ βούτυρο με τη σοκολάτα γάλακτος και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις βγάλουμε το τσέρκι από το φούρνο, χωρίς να το ανοίξουμε περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και το αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά. Στολίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας και τις φλοίδες αμυγδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.