Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΑΡΝΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΑΡΝΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ


Υλικά:

  • 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 ml γιαούρτι
  • 2 κσ χυμό ντομάτας
  • 2 κγ τριμμένο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κσ τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κσ πάπρικα
  • 1 κσ αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • πίτες naan ή αράβικες

    Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε πάρα πολύ καλά τα κομμάτια αρνιού και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε και τις πιπεριές με τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, το κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο τηγάνι με το κρέας ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό, την πάπρικα και το αλεύρι  προσέχοντας να μη σβολιάσει και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα συμπληρώνοντας νερό όποτε χρειάζεται. Σερβίρουμε με naan breads.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.