ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ
Υλικά:
- 2 μεγάλες πατάτες
- 4 κσ κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 ποτήρι γάλα
- 100 γρ κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ παξιμάδι τριμμένο.
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε ρε ροδέλες τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τρίβουμε τα ατομικά πήλινα που θα χρησιμοποιήσουμε (ή το ταψί) με τη σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη σε όλη την επιφάνεια και κατόπιν τα βουτυρώνουμε. Χτυπάμε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε στο μείγμα το τριμμένο τυρί. Τοποθετούμε μια στρώση πατάτες στον πάτο του κάθε πήλινου σκεύους, λίγο από το μείγμα, άλλη μια στρώση πατάτες και το υπόλοιπο υλικό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι και λίγο ακόμα μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.