ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ
Υλικά:
- 2 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 μοσχαρίσιος κιμάς
- 200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
- λίγο μαιντανό
- λίγη μαντζουράνα
- 2 κσ πάπρικα
- 50 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και χαμηλή φωτιά τα κολοκυθάκια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό από το κάθε κολοκυθάκι. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και μόλις πάρει χρώμα τσιγαρίζουμε και το μπέικον με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το μαϊντανό, την πάπρικα, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το τριμμένο ψωμί ανακατεύοντας καλά μέχρι να καβουρντιστεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό χτυπημένο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.