Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΧΟΥΜΟΥΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ


Υλικά:


  • 200 γρ ρεβίθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 7 κσ ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κσ ταχίνι
  • 1 κσ χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι


    Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπολ και διπλάσια σε μέγεθος ποσότητα νερού ώστε μέχρι το πρωί να έχουν φουσκώσει και να έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με διπλάσια ποσότητα νερού, βράζοντάς τα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και για άλλη μια ώρα σε σιγανή φωτιά. Μετά το βράσιμο τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε 4 κσ από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια. Σε μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι και το χυμό λεμόνι μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Προσθέτουμε και τα ρεβίθια και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ μαζί με το ζουμί από το βράσιμο, ρίχνοντας και αλατοπίπερο. Το σκεπάζουμε με σελοφάν και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Το σερβίρουμε με βραστά λαχανικά και ψημένες πίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.